Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Medicpro d.o.o.

Medicpro d.o.o. iz Čakovca, Carinarski odvojak 4, OIB: 87488264639 (u daljnjem tekstu Prodavatelj) poštuje Vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama medicpro.hr (u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na Vašem uređaju.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima i poslovnim partnerima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Medicpro d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka pohranit ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, realizacije Ugovora o prodaji, dostave robe, obrade danih osobnih podataka radi vlastitih evidencija i statistike, slanja promotivnih materijala, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za unaprjeđenje odnosa s kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Koju vrstu osobnih poodataka prikupljamo i koliko dugo ih čuvamo?

Prilikom registracije dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka prema naprijed navedenim svrhama. Na web maloprodaji, od kupca će se zatražiti pružanje određenih osobnih podataka, a oni uključuju ime i prezime, adresu, e-mail, broj telefona, lozinku i korisničko ime. Na web veleprodaji će se od kupca zatražiti pružanje podataka koji uključuju naziv tvrtke, OIB tvrtke, ime i prezime, e-mail, broj telefona, lozinku i korisničko ime.

Prilikom pristupanja medicpro.hr web stranici, prikupit će se Vaša IP adresa, vrijeme pristupa, tip preglednika te informacije o klikovima i pristupu medicpro.hr stranicama koje ste posjetili.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih nećemo ni na koji način učiniti dostupnima trećim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe (In Time) ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Vaše podatke smo podijelili s pouzdanim partnerom koji održava naš IT sustav. Ukoliko ne želite da čuvamo Vaše osobne podatke, niti da ih dijelimo s našim partnerima, molimo Vas da nam javite putem e-maila info@medicpro.hr.

Obrada Vaših osobnih podataka prilikom kupnje je nužna zato što je neophodna za izvršenje ugovora o prodaji koji se zaključuje nakon što prodavatelj i kupac obostrano prihvate narudžbe i ponude te kupac izvrši plaćanje robe u cijelosti.

Prilikom popunjavanja vlastitog računa (Moj račun) na web maloprodaji, možete nam ustupiti adresu za račun i adresu za dostavu ukoliko se adresa dostave razlikuje od adrese za račun. Podaci adrese za račun uključuju ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail. Isti podaci se unose i u adresu za dostavu. Podatke o računu i dostavi možete spremiti i prema potrebi promijeniti.

Ukoliko popunjavate vlastiti račun (Moj račun) na web veleprodaji, također nam možete ustupiti adresu za račun i adresu za dostavu (ukoliko se adresa dostave razlikuje od adrese za račun). Podaci adrese za račun uključuju ime i prezime, tvrtku, adresu, broj telefona i e-mail. Isti podaci se unose i u adresu za dostavu. Podatke o računu i dostavi možete spremiti i prema potrebi promijeniti.

Unosom imena i e-mail adrese, kupac se može prijaviti za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama. Unosom navedenih podataka, kupac daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu može kupac povući u bilo kojem trenutku na način da nam se javi na info@medicpro.hr.

Newsletter odnosno druge obavijesti kupac može primati i na temelju legitimnog interesa. Newsletteri i obavijesti mogu sadržavati aktualne informacije o proizvodima, trendovima, promotivnim cijenama, ponudi, ankete da bismo saznali koliko ste zadovoljni realiziranom kupnjom.

Gore navedene osobne podatke prikupljamo i temeljem privole koja Vam se prikaže u obliku skočnog prozora na www.medicpro.hr ili na temelju legitimnog interesa. Potonje jedino u slučajevima u kojima se radi o kolačićima koji su neophodni za funkcionalnost web stranice www.medicpro.hr.

Ukoliko se roba osobno preuzima u sjedištu poduzeća, Prodavatelj će od preuzimatelja robe zatražiti informacije o kupcu odnosno osobne podatke kao što je ime i prezime.

Ako komunicirate s nama putem obrasca za kontakt, prikupljamo sadržaj komunikacije odnosno Vaše podatke koji sadrže Vaše ime i prezime, Vaš e-mail, broj telefona.

Prodavatelj jamči kako trećim pravnim i fizičkim osobama neće stavljati na raspolaganje Vašu e-mail adresu te ostale podatke bez Vašeg pristanka. Izuzetak u navedenom slučaju jesu ovlaštene službe izvršne vlasti Republike Hrvatske kojima su podaci potrebni radi istražnih radnji na temelju valjanog sudskog naloga, radi izvršavanja usluge, zaštite interesa kupca i Prodavatelja te radi sprječavanja eventualnih zlouporaba.

Da bi Prodavatelj bio siguran kako su podaci kupca potpuni, točni i ažurirani, obvezuje se kupcu omogućiti pristup njegovim osobnim podacima.

Ako zatražite brisanje osobnih podataka, Prodavatelj će podatke ukloniti te se slažete da će Vam biti onemogućen pristup određenim sadržajima na internetskoj stranici.

Prodavatelj ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti uklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije. Držimo se smjernica zakonske regulative da bi se spriječilo neovlašteno otkrivanje Vaših osobnih podataka, no ne možemo jamčiti da nikada neće biti slučajno otkriveni neki od osobnih podataka koje prikupljamo, suprotnom odredbama ovih Politika privatnosti. Navedeno se odnosi na ilegalno prikupljanje podataka te hakerske napade na koje mi nemamo utjecaj. Stoga isključujemo odgovornost za eventualnu štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem Vaših osobnih podataka do najveće mjere koju dopuštaju zakoni Republike Hrvatske.

Vaše podatke prikupljamo na neodređeno odnosno dok postoji web stranica www.medicpro.hr. Ako se ne slažete s navedenim, molimo Vas da Vaše osobne podatke ne ostavljate na ovoj web stranici.

Obrada osobnih podataka prilikom plaćanja debitnim i kreditnim karticama

Prodavatelj na www.medicpro.hr internetskoj stranici omogućuje kupcima plaćanje debitnim i kreditnim karticama. Prilikom plaćanja karticom od kupca se traži unos podataka radi aktivacije plaćanja putem Corvus Pay-a. U tu svrhu su privremeno pohranjeni osobni podaci kupca kod Corvus Pay-a. Ti podaci uključuju ime i prezime, adresu, podatke s kartice. Corvus Pay navedene podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom koja predstavlja najviši stupanj čuvanja i zaštite povjerljivih podataka.

Prodavatelj niti u jednom trenutku ne prikuplja, ne obrađuje niti raspolaže podacima koji su uneseni u svrhu procesiranja i naplate kartice.

Pristup i brisanje Vaših osobni podataka

Ovime Vas Prodavatelj ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, imate pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhu pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Navedeno možete učiniti tako da nam se javite na info@medicpro.hr.

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.medicpro.hr štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom i sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Prigovor vezan za Vaše osobne podatke imate pravo uputiti Društvu na e-mail adresu info@medicpro.hr ili na adresu sjedišta društva.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Primjena kolačića (cookies)

Što je kolačić (cookie)?

Kolačić je informacija koja se pohranjuje na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke tj. postavke za web stranicu (primjerice preferirani jezik ili adresu). Kada kasnije ponovno otvorite istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj web stranici. Navedeno omogućuje web stranici prikaz informacija koje su prilagođene Vašim potrebama. Kako bi ova web stranica radila pravilno te da bismo mogli vršiti daljnja unapređenja stranice, u svrhu poboljšanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu kolačića (Cookies).

Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, ali prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem Cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, ali Vam neke njezine mogućnosti neće biti dostupne. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija koje uključuju i osobne informacije (primjerice Vaše ime ili e-mail adresa). No, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ali možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika na način da sami možete birati želite li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, obrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete dopuštate li pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite

  • Chrome
  • Firefox
  • Opera (stranica na engleskom jeziku)
  • Safari (stranica na engleskom)

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranici.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije omogućuju web-mjestima pohranjivanje privremenih podataka (primjerice stavke u košarici za kupnju). Navedeni kolačići uklanjaju se s računala prilikom zatvaranja internet preglednika.

Što su stalni kolačići?

Pomoću stalnih ili spremljenih kolačića web-mjesta pohranjuju podatke (primjerice ime za prijavu i lozinka), pa se ne trebate svaki puta iznova prijavljivati prilikom posjeta određenom web-mjestu. Oni ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Stalni kolačići ostaju na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane mogu pohraniti podatke koji će se ponovno koristiti tijekom sljedećeg posjeta web-mjestu. Navedeni kolačići dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane omogućuju web-mjestima praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe. Spomenuti kolačići dolaze s reklama drugih web-mjesta (primjerice skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate.

Da li Medicpro koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi Vam naša web stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Medicpro i zašto?

Tehnički kolačići – obavezni kolačići

Tehnički kolačići (uvijek aktivni) – nužni su za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na Vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Koristimo ih da bismo Vam omogućili pristup samom sadržaju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u Vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Trajne kolačiće koristimo kako bismo bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema Vašim navikama. Trajni kolačići korisnicima olakšavaju pristup kao registriranim korisnicima odnosno radi se o funkcionalnostima kao što je “Ostanite prijavljeni”. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

https://www.allaboutcookies.org/

https://www.youronlinechoices.eu

Niske cijene

Niže cijene nego u ljekarnama, moguća kupovina po komadu

Sigurna kupovina

Plaćanje karticama, sigurna internetska kupovina

Dostava

Besplatna dostava za narudžbe veće od 500 kuna

Garancija kvalitete usluge

Maksimalnu pozornost posvećujemo vašim željama

Povrat robe

Jednostavan povrat robe u roku od 14 dana

Pretplatite se na naš newsletter i
ostvarite popust!

Pretplatite se na naš newsletter i poslat ćemo Vam kupon kod za popust od 10% na sve proizvode iz našeg web shopa!

Dogodila se greška – pokušajte opet.
Vaši podaci su uspješno poslani – provjerite Vaš e-mail pretinac.