Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Medicpro d.o.o.

 

Medicpro d.o.o. iz Čakovca, Dr. Rudolfa Horvata 48, OIB: 87488264639 (u daljnjem tekstu Medicpro) poštuje Vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama medicpro.hr (u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na Vašem uređaju.

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanja promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa s kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe. Kupac je suglasan da mu se prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih nećemo ni na koji način učiniti dostupnima trećim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka. Za sva pitanja u vezi zaštite osobnih podataka možete se obratiti povjereniku za zaštitu osobnih podataka.

Prodavatelj ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održao funkcionalnost internetskih stranica i omogućio usluge koje korisnici traže, Medicpro na ovoj internetskoj lokaciji može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica medicpro.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje Vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj.

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Medicpro prikuplja podatke o Vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica.

Medicpro prikuplja podatke o klijentu i izvan ovog internetskog mjesta, na temelju obrazaca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima.

Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, Medicpro obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja internetskih stranica i pružanja željenih usluga te kako bi Vam pružio informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Medicpro može koristiti navedene podatke kako bi Vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje internetskih stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu internetskih stranica Vašim osobnim sklonostima i interesima.

Medicpro ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Medicpro može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada Vaših osobnih podataka.

Ovime Vas Medicpro ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhu pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Internetska stranica medicpro.hr štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Prigovor vezan za Vaše osobne podatke imate pravo uputiti društvu na e-mail adresu info@medicpro.hr, adresu sjedišta društva ili na telefonski broj +385 40 314 407.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Primjena kolačića (cookies)

Što je kolačić (cookie)?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies).

Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem Cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, obrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite

• Chrome

• Firefox

• Internet Explorer 9

• Internet Explorer 7 i 8

• Opera (stranica na engleskom jeziku)

• Safari (stranica na engleskom)

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranici.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Medicpro koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi Vam naša web stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Medicpro i zašto?

  • Tehnički kolačići - obavezni kolačići

(uvijek aktivni) - nužni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se  postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

  • Privremeni kolačići (Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik.

  • Trajni kolačići (Persistent cookies) - ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u Vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema Vašim navikama. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

 

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

  • http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu